Matilda

Jag heter Matilda och är 23 år, bosatt en bit utanför Uppsala. Jag är utbildad hundmästare tjänstehund, examinerad 8/6 2012, efter att ha studerat 2 år på Säbyholms YH-utbildning, företagande inom hundbranschen! Jag har även pluggat tre år på Hundsportsgymnasiet i Forshaga. Är även utbildad freestyleinstruktör sen några år tillbaka.

Jag har haft hund i 10 år och har erfarenhet av flera olika raser och individer. Min första hund hette Tayzon och var en blandras mellan engelsk cocker/cavalier. Jag kunde verkligen inte få en bättre förstagångshund! Han var världens snällaste och med på allt, bangade aldrig någonsin vad det än handlade om och svansen gick som en proppeller! Jag visste inte DÅ så mycket om hundträning utan de intresset växte fram under tiden som gick, och nu skulle jag inte kunna leva utan att få träna hund. Tayzon blev tyvärr bara 8 år, efter att han fick sin andra hjärnblödning samt hade en förkalkning i nacken och fassetledsartros så fick han vandra vidare..
Jag och Tayzon hann inte tävlat så himla mycket p ga sjukdomar (säg något han inte drabbades av!) och skador. Men 2 pinnar i Hoppklass och 1 i Agilityklass (3 pinnar på 4a officiella starter) hann vi kamma hem, samt titel U-DM vinnare klass 1 small 05, U-DM vinnare 2:a klass 1 small 06. Vi kom 4:a på U-SM 04!

Trojja som är min mammas hund kom in i vårat liv sommaren 05. Jag kunde inte låta bli att pilla på henne och hon fick även vara med sista året på gymnasiet då Tayzon blev sjuk. Hon har tränats i agility, freestyle, lydnad och blandisutställningar. Hon gör saker och är jätteduktig när hon känner för de;)Maj 09 utökades familjen med ännu en underar varelse. En dröm som jag länge hade haft, och efter mycket sökande och långt väntande flyttade Eboni in i huset! Äntligen fick jag mig en liten border collie tös! Jag kände mer och mer att jag behövde en hund till då Tayzon fick gå i pension vid 6 års ålder. Eboni och jag ska först och främst satsa på Agility! Men det har även blivit en hel del lydnad, freestyle och vallning också 🙂

Juni 2011 kom mitt ”skolprojekt” hem till mig. En underbar schäfertik från försvarsmakten som jag skulle utbilda till patrullhund, något helt nytt för mig! Vi klarade både fhtes MOA- Miljö och allmänlydnadstest, delprov 1 och 2 =)

Maila mig på gnossie89@hotmail.com om ni undrar något!

Annonser

En kommentar till Matilda

  1. Åsa Emanuelsson skriver:

    Kurs för jouni – vardagen den 6-7 april eller helgen 9-10… kan du båda tillfällerna? Ev kommer lisa Nilsson från stockholm mitt i veckan… samåkning?

    maila mig
    åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s