Nova min supernova

received_10153209936804608received_10153209936784608received_10153209936579608

Nova min Nova

Hela 7 månader gammal o helt fantastisk! Har så många bra känslor i kroppen när det gäller denna tös så jag är bara tvungen att ägna ett helt inlägg åt henne.

Självklart älskar man alla sina hundar o alla mina är precis lika mycket värda. O att folk skriver att just deras hund/hundar är fantastiska o typ perfekta är ju inget nytt direkt. Men jag vill att ni ska få veta hur just jag känner för denna individ =)

IMG_20150914_105323

Jag kan med handen på hjärtat säga att hon är mina drömmars hund. Hon är den typen av border collie som jag letat efter o drömt om. Jag hoppas såklart, att om hon fortsätter utvecklas såhär bra o är frisk o kry, att hon kan bli stamtik till min framtida uppfödning. Kan inte tänka mig en bättre hund till de faktiskt.

IMG_20150914_105425

Nova är ”mycket” hund. Det är alltså mycket energi o vilja. De lixom spritter i hela kroppen på hunden o hon vill helst göra allt på en o samma gång. Hon är hellre i luften än på marken, thats for sure 😉
Hon är en stabil tjej. Sen dag 2 eller typ 3 har hon varit med mig på jobbet, vilket är en tuff miljö med mycket liv o ljud. Hon är totalt obrydd när de kommer till ljud, tror man skulle kunna släppa en bomb i samma byggnad o hon skulle knappt titta åt de hållet. Hon hanterar miljöer o underlag super, hala golv, gallertrappor, höjder, tar sig upp på lådor o överallt jag pekar utan minsta tvekan eller tendens till obehag o osäkerhet. Skulle bli en fin räddningshund. Jobbar även med full fokus o koncentration i dessa miljöer =)

IMG_20150909_154606

Hon är en social, trevlig o glad valp/unghund. Hon är född med en jäkla massa koncentration tror jag. När de nalkas träning så kan inget stoppa henne. T ex när vi kommer till klubben, oavsett om jag släpper ut henne lös eller i koppel så tittar hon bara på mig, studsar framför mina fötter o frågar vad ska vi göra vad ska vi göra. Precis som jag vill ha de 😉

Hon är ruskigt kul att jobba med oavsett vad det är. Vi tränar o grundar lydnad, agility o freestyle. Hon har fart och är snabb i sig som hund, men ändå så tänker hon, oftast, o känns samlad. Sällan hon totalt ballar ur, utan hon känns väldigt seriös. Lite för seriös för sin ålder. Fast i agilityn har hon börjat ta för sig o skojjar till de lite ibland 😉

IMG_20150914_104600
Var på vallkurs för några veckor sen, o hon kommer ju tända mer o mer. Hon är inte helt tänd men svansen är hela tiden nere. Hon är så naturlig. Sist så kunde hon balansera som hon aldrig gjort annat, fösning var lite svårare men de gick de också, o hon tar varje ligg (hehehe kanske inte så länge till) o närarbete i fållan var inga problem. Hon har aldrig jagat, stressat eller smakat på fåren. Blir kul att utveckla detta!

IMG_20150820_195108

Nova är en stressfri border collie. Vet att hennes uppfödare sa att den linjen är helt stressfri, o man tar ju sånt med en nypa salt, de flesta säger ju så om deras hundar 😉 Men hon har rätt!!! I vardagen finns noll stress, o jag har inte sett någon negativ stress i träningen heller. Hon är ju snabb o har motor men är absolut inte stressig. Hon är helt tyst i all träning vi gör! Skäller inte ens när hon kör agility, hoppas de förblir så 😉

IMG_20150903_165432

En riktig allroundhund! Har även kört kongsök med henne o hon har en otroligt bra näsa! Jag kan nu ta steget vidare o försvåra söket lite. Hon söker självständigt o tar sig upp o ner överallt, finns lixom inga hämningar, o näsan jobbar hela tiden. Ska försöka ta mig ut o lägga spår åt henne o se om hon använder den lika fint även där. Tänk om man hade all tid i världen, denna hund skulle kunna gå riktigt långt.

IMG_20150920_185446

Ingen är perfekt. Inte ens Nova.
Har svårt när folk bara kan tala om de positiva bitarna o säger att det finns inget negativt att säga då hunden är helt perfekt. Så vilka är Novas negativa sidor kan man ju undra?
Det är ärligt talat svårt, för hennes mindre bra sidor är inget jag ser som jobbigt att leva med, haha. Men hon är ibland något för social. Hon älskar människor! Hon blir så glad så hon hoppar, studsar, gnäller o pussas, hon ska upp i ansiktet, ops. O hon kissar på sig!!! 7 månader gammal o kan inte hålla tätt när hon blir glad, haha. Men jag minns att Eboni hade samma problem o de avtog när hon var runt året 😛

Hon har på senaste blivit fjäskig. Detta gäller framförallt när hon gjort något hon inte får, t ex hoppar över grinden, hon vet att hon gör fel o kommer då o fjäskar o trycker sig. O när jag puttar bort henne så fjäskar hon ännu mer. Så de jobbar vi på! Klistermajja!

Bitchig! Det börjar bli bättre men hon är en bicth, haha, vilket jag var förvarnad på. Hon kan vara bitchig mot jämngamla eller yngre valpar, vill gärna bestämma. Hon vill helst ha allt o alla för sig själv. Då kommer tänderna fram. O jag tror, att om jag inte tagit tag i den sidan av henne från start, hade hon kunnat bli en ”vaktig” hund som vaktat människor o saker, från andra hundar. Men hon har aldrig fått igenom de beteendet så de märks inte av nämnvärt längre =)

Som sagt, det är egenskaper/beteenden jag kan leva med, o framförallt hantera =)

20151004_19194620151004_192036

Trots att hon är mycket, vild o galen så är hon en mjuk hund. Man behöver sällan bli arg, hon tar åt sig av tillsägelser, men utan att för den skull gå ner sig eller ta år sig för mycket. Hon är supermysig! Som liten valp ville hon sällan ligga i knät, hon kunde ligga nära men uppskattade inte att man låg o klappade o kramade henne. Men numera ser våra kvällar oftast ut som bilder ovan. Helst skulle hon vilja krypa in under skinnet.

Så ja med handen på hjärtat så har jag hittat min drömhund, o även om hon inte är helt perfekt så är hon perfekt för mig. Så nära perfekt en hund kan bli i mina ögon. Och hon är min! Ibland har jag svårt att tro de själv.

IMG_20150729_204156 IMG_20150804_113802 IMG_20150808_11574220150805_194805received_10154051681538975

Framtiden är vår. Du o jag. Vi två blir en. Du har fångat mitt hjärta o tagit mig med storm, fina lilla valp.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s