Skolmästare!!!!

Heelt död, så det får bli en snabbis, nickade till vid datan nyss, kanske dags o sussa?

Idag var det dags för Säbyholms första skolmästerskap! Stressigt som tusan, framförallt imorse när vi var 2 per som skulle markera ut banorna, sätta upp 3 tält, flytta agilityhindrerna till andra sidan planen, kopiera en massa papper och ha koll på allt. Den tredje personen fixade med priserna, jisses vad med priser vi fick:)

Lydnaden drog igång vid 9 och jag la andra platsliggningen. Eboni låg med hakan i backen nästan hela tiden (tittade upp en gång max 2) och låg kvar trots att hunden bredvid sprang till matte! DUKTIG TJEJ!
Startade som nummer 8a, och frittföljen var lite sisådär till en början, hon var inte heelt med, inte lika bra som på debuten, men i slutet tände hon till och attityden höll programmet ut:)
Läggandet var bra, inkallningen likaså, har haft problem att hon springer som i en båge när hon ska till fotposition, hamnar oftast snett eller för långt bak och tappar tempot men inte idag:)
Ställande lika fint som alltid och hon satte sig inte ner på TLs kommando, såsom hon gjorde i förra veckan på träning;)
Apporten gick klockers! Ingen tjuvstart denna gång!
Hoppet, jisses, vilket tryck, vilket avslut, hon brukar lixom vara lie försiktig men hon stötte till och med i mig i benet sådan fart och kraft hade hon. Har typ aldrig hänt!
Känslan var på topp och allt gick bättre än debuten utom linförigheten:)

Sen var det dags för freestylen. Mest för en kul grejj att få testa det nya programmet. Och även här gick det bättre än förväntat:) Tränat ca 5 ggr med musik sen jag skrev det i vintras. Småmissar här och var, och skall, men inte HELA programmet som typ förra året;) Lite tystare var hon, och det är framförallt UTet som framkallar de, fast tror hon skällde innan oxå, men vårt UT är snyggt så jag valde att ta skällandet;)
Känslan var toppen! Men när jag klev av plan såg jag att Eboni blödde, helvete, stygnet? Sköljde rent och satte på ett tryckbandage för att se om det skulle sluta blöda. Hade veterinärens ord i huvudet 5% chans att det ska börja blöda, och om det gör de så gör det inget, tar nån dag extra att läka.. Det hade slutat lagom till hoppklassloppet, så jag körde på LUGNT, riktigt lugnt faktiskt, men vi drog på oss en dubbeldisk;) Tror hon hoppade ett hinder när jag skulle ta tillbaka henne då hon sprang förbi ett hinder.. Men hon var glad och gillade banan med massa hinder överallt;)

Resultat:

Skolmästare i lydnadsklass 1-2 med 190,5 poäng! WOOOOW:D
2:a av 3 i freestyleklass 2 med 21.90 poäng ( lite för heelwork likt tydligen;))
Och inget vidare resultat i agilityn!

Men fatta om jag är mäkta stolt!!! Hon höll ihop och körde på i alla 3 grenar i 30 graders hetta, ingen skugga på planen! Medan vissa hundar blir sega, blir Eboni mer taggad när det gäller störningar av olika dess slag, och värmen bekom henne inte direkt;)

Falinn är världens bästa schäfertjej som mest har legat i buren idag, helt tyst och lugn och avslappnad. Hon är så cool och blir inga problem att ta med henne på tävlingar i sommar:)

Betyg i lydnaden, Domare: Anna Jansson:

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8 ( ngt ojämt. Bra språng, bra sista halt)
Läggande u gång: 10 (BRA!)
Inkallning: 10 (BRA!)
Ställande u gång: 9,5 (Bra stopp, nosar lite på slutet)  Fler hundar som nosade där och på freestylen fick en tjej omstart p ga att det låg godis på plan
Apportering: 10 (BRA!)
Hopp över hinder: 10 ( Stoppar mot föraren
Helhet: 10 (Bra tränat! Se upp med din vä axel) Tusen tack, ska försöka tänka på den..

Summa: 190,5 1:a Placering!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skolmästare!!!!

  1. Sara och Oui skriver:

    Grattis!!!! Bra jobbat! 😀

  2. Emelie skriver:

    Grattis!!! FIIIINA päng!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s